2014/01/07

Marvellé a Star Wars képregények joga

Új Star Wars-képregények a Marveltől

A Marvel megszerezte a Star Wars-képregények kiadási jogait, amelyek az elmúlt két évtizedben a Dark Horse kiadónál voltak.

Variety
A Marvel 2015-től publikálhatja az űrsaga új képregényeit, a Dark Horse addig kapott haladékot, hogy a jelenleg futó történetek szálait elvarrja. A Dark Horse 1989-ben jelentette meg az első Star Wars-képregényét Dark Empire címmel.

A Marvelnek azért szintén jócskán vannak tapasztalatai a képregény-klasszikussal: a kiadó közölte elsőként Star Wars-trilógián alapuló képregényeket 1977-től kilenc éven át.

A széria első számából több mint egymillió példánykelt el. Mike Richardson, a Dark Horse vezetője csalódott hangú közleményben számolt be a hétvégén arról, hogy a kiadó elveszette a Star Wars-jogokat. Mint írta: a dolog azért is ironikus, mert a Dark Horse eddigi legsikeresebb évét zárta tavaly.

A kiadó mindenesetre megígérte, hogy emlékezetessé teszi a búcsú évét. "Tudjuk, hogy a sorozat rajongói is ezt várják. Az Erő még velünk van" - idézte Richardsont a Variety.com. Augusztusban a Dark Horse még örömmel közölte, hogy George Lucas Star Wars-forgatókönyvének első vázlata alapján The Star Wars címmel új könyvsorozatot készül kiadni.

A Marvel tulajdonosa a Walt Disney Co., amely 2012-ben a Lucas-birodalmat is felvásárolta. A stúdió tavaly jelentette be, hogy elkezdi az új Star Wars-filmek gyártását. A J.J. Abrams rendezésében készülő Star Wars: VII. rész premierjére 2015. december 18-án kerül sor Észak-Amerikában.
Forrás: http://www.ma.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése