2013/11/22

Megjelenések margójára

Az elmúlt napokban újabb két kiadványa jelent meg a KIMTE-nek:
A szerelem misztériuma, és a Budapesti ballada került fel a Publio könyvesboltjába - nem kevés körülményeskedéssel.
Tudom jól, hogy a Publio e-book konvertálója nagyszerű munkát végez, hiszen szoktam készíteni saját kezűleg is e-könyveket, és tudom, hogy a pár másodperces feltöltés mennyivel gyorsabb, mint a napokig tartó szépítés és optimalizálás. Mégis, a számtalan csatolt nehézség napok küzdelmes eredményévé tették, hogy kijelenthetem - kész!
Első körben a tutoriál lépésein végighaladva töltöttem fel a dokumentumot, a végeredményt látva azonban az öklömet haraptam az idegtől: szétcsúszott bekezdések, kócos tartalomjegyzék, rosszul megjelenített stílusok fogadtak a letöltött .epub fájlban. Az első nap ezek kiküszöbölésével telt, amit tovább nehezített az, hogy a javított doksit csak külön engedéllyel tudtam feltölteni a régebbi helyett.
Közben a KIMTE accountja is cserére szorult, majd az adatok átmentegetése során kiderült az is, hogy mégiscsak a mi tisztünk lesz ISBN számot igényelni.
Mindezek megtörténtek, már csak a kötelező példányok beszolgáltatása van hátra, és mostantól elég gyors lesz a megjelentetésünk.
Miért jó ez?
A már régóta késő Authorium működése lényegében az lesz, hogy segítünk a netes íróknak gatyába rázni a művüket, és amint piacképes formába kerül, toljuk fel a nemzetközi e-könyves piacra.
A Publio biztosította széleskörű megjelenést mihamarabb követni fogja a külföldi terjesztők diszkont hálózata dedikált könyvekkel, majd a legjobbak angol nyelvű megjelentetése.
Időpontot nem merek jósolni, hiszen az én elképzeléseim szerint mindennek már évek óta működnie kellene, de még csak most értek be a dolgok ahhoz, hogy csusszanni kezdjenek az események.
Például mostantól a kanadai magyaroknak is rendszeresen publikálhatunk cikkeket a Grátisz magazinban, és már folyamatban van egy Ausztráliában dolgozó, maori-magyar származású írónő regényének adoptálása.
Persze semmi sem halad olyan gyorsan, mint terveztük, hiszen egyre másra hagynak el minket azok, akik miután rádöbbennek, hogy mennyi munka igazából a nulláról megteremteni valami újat, kulturálisat és színvonalasat, inkább másfelé próbálkoznak tovább.
Azért szerencsére vannak kitartó új tagok is, elsősorban Ororsz Adélra gondolok itt, akitől már több szép grafikai munkát, főleg könyvborítókat kapott az egyesület. Jelenleg a következő kiadványunk, a Földalatti ember (így, egybe írva!) borítóján dolgozik - ha kész, hamarosan hírt adhatok a következő megjelenésünkről is.
A héten került kiküldésre az első nagyszabású hírlevelünk. A közel háromezer feliratkozóból összesen ketten jelezték, hogy mégsem kérik az ingyenes e-könyv ajándékkal párosított infókat. Ha így haladunk, hamarosan az ingyenes e-könyveink lesznek a legolvasottabbak egész Magyarországon! :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése